Laatste nieuws

 

Almere DEZE WEEK - 14 november 2017
 

Kinderen ontbijten met de burgemeester

TUSSEN DE VAARTEN – Basisschoolkinderen ontbeten op woensdag 8 november 2017 op school tijdens het Nationaal Schoolontbijt.
Op basisschool de Compositie was het schoolontbijt dit keer extra speciaal.
Daar opende burgemeester Franc Weerwind het ontbijt.

Nazeneen en Esma gaven de burgemeester een rondleiding door de school. Tussendoor beantwoordde hij vele vragen van kinderen. 
 
Twee kinderen van de leerlingenraad, Nazeneen Abdi en Esma Karadurmus, nodigden de burgemeester uit omdat ze het ontbijt een speciaal tintje wilden geven. De burgemeester legde de kinderen uit dat ontbijten erg belangrijk is. "Een auto heeft bezine nodig en de benzine van de mens is het ontbijt", aldus Weerwind.
Tussen de broodjes door beantwoordde Weerwind vele vragen van leerlingen van groep 4 tot en met 8. Dat ging over van alles: 'wat doe je als burgemeester, wat is je favoriete toetje, hoe ziet je huis eruit, hoe heet je moeder en hoe zijn eigen ontbijt eruit ziet'.
 
Bovenstaand stukje komt uit “Almere deze week” en is geschreven door Nazeneen en Esma (groep 8), naar aanleiding van het bezoek van de burgemeester om het Nationaal ontbijt te openen. Onderstaand filmpje laat ook nog eens in bewegende beelden zien, hoe leuk het was om de burgemeester op school te mogen ontvangen.

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2321-franc-s-vlog/nieuws/1436599-franc-s-vlog-14-november-2017